onsdag den 11. januar 2012

Einstein, Augustin

1. En kvinde taler til et arrangement og siger noget, jeg senere noterer som: Einstein: Mørke er et fravær af lys, ensomhed er et ord opfundet af mennesker som en måde at beskrive et fravær af andre mennesker. Det er altså ingenting i sig selv. Der er derfor heller ikke noget at dyrke.


2. Næste morgen i radioen: Einsteins relativitetsteori er muligvis modbevist. Det mener nogle forskere men den danske forsker er tilbageholdende, han mener man må vente på mere bevis eller rettere modbevis af modbeviset for nok er ikke gjort for at modbevise deres nye bevis imod Einstein. Hvem bryder sig også om at pille Einstein ned, skrev jeg, det var ham der sagde det med mørke som et fravær af lys.


3. En dag (kort tid efter): I dag læste jeg at det slet ikke var Einstein men Augustin der fandt på det med mørket som et fravær af lys (det onde som fravær af det gode, i sig selv substansløs).



4. Efterspil: Fiktion og ikke-fiktion. Det virkelige defineret som det der bliver tilbage når fiktionen trækkes fra; livet som et fravær af fiktion (ikke noget at dyrke i sig selv). Fiktion som lys. Derfor denne blog (måske) til at se ting lidt bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar